PmaAdo ve verzi Promotic 8.3.31 a 9.0.7

V tomto fóru můžete hlásit nalezené chyby, dávat návrhy na vylepšení vývojářům PROMOTIC SCADA software a vkládat ostatní témata.

PmaAdo ve verzi Promotic 8.3.31 a 9.0.7

Postby tevas » Tue 12. Nov 2019 22:06:22

Při použití objektu PmaAdo pro připojení k MS Access databázi (.mdb) se ve verzi 9.0.7 nedaří připojit a Info systém hlásí: "PmAdo('/PmaAdo').DbOpen: Failed with no error description!". K připojení je využit následující conenction string:
Code: Select all
$.join("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Persist Security Info=false;Data Source=",$.path("data","measurements.mdb;"))
. Při použití stejného PmaAdo a souboru .mdb se databáze otevře při startu bez potíží (na stejném PC).
tevas
 
Posts: 13
Joined: Wed 20. Aug 2014 18:56:18

Re: PmaAdo ve verzi Promotic 8.3.31 a 9.0.7

Postby Tomáš Bräuer » Wed 13. Nov 2019 8:27:55

Chápu to správně, že tu větu pod příkladem jste asi myslel s promotic 8.3 ?
Pouštíte verzi 9 ve 32 bitech? V 64 bitech asi nejsou drivery.
Místo makra $.join by chtělo pro pokus zkusit přímo řetězec, jestli tam nechybí nebo nenadbývá nějaké lomítko.

V každém případě platí, že ADO je pro promotic černá skříňka, ve verzi 8.3 i 9.0 se stejným způsobem zkonstruuje prázdný ADO Connection objekt. Connection string se mu předává beze změny, nás nezajímá, co je uvnitř. ADO to buď vezme nebo selže.

Nepopsal jste, jak to otevíráte, jestli metodou nebo automaticky po startu. Zkuste po startu třeba na tlačítko nebo klávesu zkusit otevřít PmaADO pomocí DbOpen (bez makra) zde je celý příklad https://www.promotic.eu/cz/pmdoc/Objects/Pma/PmaAdo/PropMeth/DbOpen.htm.

Problém máte jenom s tím MDB s jinými databázemi vám to funguje ? Zatím nemám příznak, že by nám ADO nefungovalo a navíc se nic od verze 9 v implementaci nezměnilo.
Pokud nám MDB pošlete mailem (nějaké menší), vyzkouším to.
Tomáš Bräuer
Administrátor
 
Posts: 132
Joined: Thu 13. Dec 2012 9:13:13

Re: PmaAdo ve verzi Promotic 8.3.31 a 9.0.7

Postby tevas » Wed 13. Nov 2019 9:45:14

Dobrý den,

chyba byla na mé straně. Otevíral jsem Promotic 9.0.7 v 64bit verzi. 32bitová verze s tím nemá problémy. Chvíli mi to trvalo, než jsem si to uvědomil (asi pokročilá noční hodina). Vámi popsané postupy jsem vyzkoušel, než jsem psal na fórum. Děkuji moc za rychlou reakci.
tevas
 
Posts: 13
Joined: Wed 20. Aug 2014 18:56:18


Return to Hlášení chyb, návrhy na vylepšení, ostatní...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron