Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Toto je hlavní technické fórum pro diskusi o problémech při vytváření PROMOTIC aplikací a jejich řešení.

Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Postby lukas_krejci » Thu 27. Feb 2020 16:05:31

Dobrý den,
zkoším malou aplikaci, kterou spouštím na vzdáleném serveru přes RDP. Na zkoušku by mi stačila licence PmFree, nicméně aplikace se vždy spouští v DEMO režimu s hlášením, že není možné najít ovladač k HW klíči - to mi ale přijde divné, protože já žádný klíč nepoužívám. Je mi jasné, že přes RDP nemá aplikace přístup k USB, ale pokud USB nepoužívá?

Zkusil jsem také řešení, kdy jsem do INI souboru přidal:
[Lincence]
Medium=no

Aplikace běží s PmRtFree, ale ve vývojovém prostředí se i nadále zobrazuje max. 100 proměnných (místo 30 v PmRtFree). Dá se toto řešení považovat za spolehlivé?
lukas_krejci
 
Posts: 9
Joined: Wed 20. Sep 2017 7:26:08

Re: Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Postby admin » Thu 27. Feb 2020 16:12:43

Jakou verzi PROMOTIC SCADA software používáte?
admin
Administrátor
 
Posts: 64
Joined: Wed 12. Dec 2012 15:43:09

Re: Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Postby lukas_krejci » Thu 27. Feb 2020 16:17:31

Používám verzi 8.3.20
lukas_krejci
 
Posts: 9
Joined: Wed 20. Sep 2017 7:26:08

Re: Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Postby admin » Fri 28. Feb 2020 8:05:21

Otevřete si prosím vývojové prostředí PROMOTIC -> Objekt PmRoot -> záložka Aplikace -> konfigurátor "Režim runtime bez licenčního klíče" = RtFree2 - bezplatný runtime, aplikace do 30 proměnných a 10 obrazů, start do runtime
admin
Administrátor
 
Posts: 64
Joined: Wed 12. Dec 2012 15:43:09

Re: Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Postby lukas_krejci » Fri 28. Feb 2020 11:59:24

Ano, aplikace je nastavena přesně jak píšete s tím rozdílem, že místo "start do runtime" je nastavena varianta "start do vývojového prostředí"
lukas_krejci
 
Posts: 9
Joined: Wed 20. Sep 2017 7:26:08

Re: Nelze spustit aplikaci přes RDP jako PmFree

Postby Tomáš Bräuer » Thu 19. Mar 2020 13:15:33

Trochu to upřesním, je to trochu jinak. V 8.3 verzích zmiňovaný konfigurátor říká, co se má dělat, když se nenajde Licence. Tzn Licence (hwkey) se stále pokouší hledat. Pokud tomuto chcete zamezit, potom musíte aplikaci říct, že nemá licenci vůbec hledat.
Stačí do aplikačního INI souboru zapsat toto:
[Licence]
Medium=none

Vy to tam asi nemáte, což je stejně, jako byste tam měl
Medium=hwkey:dev,hwkey

Viz https://www.promotic.eu/cz/pmdoc/Directions/PmAppIniFile.htm
Tomáš Bräuer
Administrátor
 
Posts: 137
Joined: Thu 13. Dec 2012 9:13:13


Return to Nevím jak...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron