Barva checkboxu

Toto je hlavní technické fórum pro diskusi o problémech při vytváření PROMOTIC aplikací a jejich řešení.

Barva checkboxu

Postby kmpc » Thu 14. Nov 2019 7:53:30

Dobrý den,
mám tlačítko PmiButtonTwo (checkbox) a chtěl bych, aby se mi měnila barva oblasti v rámečku (tam kde je "fajfka", defaultně bílá) v závislosti na stavu zatřžení. Barvu jsem zkoušel měnit přes parametr "Soubor s obrázkem" a tam parametr bgcolor, ale bohužel bez výsledku. Dále jsem to zkoušel kombinovat s barvou panelu, ale tam narážím na to, že barva je i kolem čtverečku, což je nežádoucí.

Dá se to nějak vyřešit nebo ne?

Děkuji za odpověď.
kmpc
 
Posts: 19
Joined: Thu 12. May 2016 6:39:20

Re: Barva checkboxu

Postby Ondřej Kovařík » Thu 14. Nov 2019 9:21:05

Dobrý den,
nastavit barvu pozadí v rámečku checkboxu by mělo jít pomocí parametru bgcolor, tedy např. chceme-li zelenou pro stav zatrženo a červenou pro stav nezatrženo, tak zadáme:
- v záložce "State 0" v konfigurátoru "Soubor s obrázkem" hodnotu: #pmres:img/Check0.svg?bgcolor=#ff0000
- v záložce "State 1" v konfigurátoru "Soubor s obrázkem" hodnotu: #pmres:img/Check1.svg?bgcolor=#00ff00
Pokud hodnotu zadáváte pomocí makro výrazu nebo datové vazby, pak je třeba pohlídat, aby po vyhodnocení vznikl řetězec ve stejném formátu. Jestliže Vám zadání barvy pozadí pomocí parametru bgcolor nefunguje, tak prosím napište verzi Promoticu a přesnou hodnotu řetězců v konfigurátorech "Soubor s obrázkem", je možné že je v dané verzi chyba.
Ondřej Kovařík
 
Posts: 14
Joined: Thu 13. Dec 2012 10:10:15

Re: Barva checkboxu

Postby kmpc » Thu 14. Nov 2019 13:56:30

Tak jak píšete, tak jsem to samozřejmě zkoušel. Ale jakmile tam nastavím jinou barvu, než tam je defaultně ("transparecny"), tak mám rámeček průhledný.
V záložce Soubor s obrázkem mám aktuálně:
#pmres:Img/Check1.svg?lightcolor=#00ff00

a výsledek je v příloze. Aktuálně používám verzi 8.3.30

Děkuji
Attachments
checkbox.PNG
checkbox.PNG (17.73 KiB) Viewed 87 times
kmpc
 
Posts: 19
Joined: Thu 12. May 2016 6:39:20

Re: Barva checkboxu

Postby Ondřej Kovařík » Thu 14. Nov 2019 15:38:42

Dobrý den,
je třeba nastavit hodnotu parametru "bgcolor" ne "lightcolor", tedy nahraďte řetězec
#pmres:Img/Check1.svg?lightcolor=#00ff00
za řetězec
#pmres:Img/Check1.svg?bgcolor=#00ff00

Řetězec musíte v konfigurátoru přepsat ručně, protože dialog pro výběr obrázků zatím umožňuje nastavit pouze barvu světla (lightcolor). Ve verzi Promotic 9 přidáme do dialogu i možnost nastavit barvu pozadí rastrových obrázků.
Ondřej Kovařík
 
Posts: 14
Joined: Thu 13. Dec 2012 10:10:15


Return to Nevím jak...

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron