Tabulka PmiCanvas

Toto je hlavní technické fórum pro diskusi o problémech při vytváření PROMOTIC aplikací a jejich řešení.

Tabulka PmiCanvas

Postby kmpc » Tue 25. Jun 2019 9:26:57

Dobrý den,
mám udělanou tabulku PmiCanvas. Tabulka má nastavenou výšku do které se vejde třeba 7 řádků tabulky. Pokud mám v tabulce víc řádků, tak se mi bohužel nezobrazí horizontální posuvník, tím pádem nevidím celou tabulku. Jak to prosím mám vyřešit?

Děkuji za odpověď.
kmpc
 
Posts: 19
Joined: Thu 12. May 2016 6:39:20

Re: Tabulka PmiCanvas

Postby Pavel Klimíček » Tue 25. Jun 2019 13:00:26

Dobrý den.
Předkonfigurace tabulky vytvořena pomocí Canvas technologie bohužel neumožňuje skrolování.
Vyhovuje tabulkám s neměnným počtem řádků a sloupců.
Pro tabulku kterou požadujete musíte použít grafický objekt PmgWTable.
Pavel Klimíček
 
Posts: 36
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59

Re: Tabulka PmiCanvas

Postby kmpc » Tue 25. Jun 2019 13:22:48

Omlouvám se, ale prvek PmgWTable bohužel v paletě prvků nemohu nalézt. Mohl byste mě prosím poradit, kde ho najdu.

Děkuji.
kmpc
 
Posts: 19
Joined: Thu 12. May 2016 6:39:20

Re: Tabulka PmiCanvas

Postby Pavel Klimíček » Thu 27. Jun 2019 12:14:33

Dobrý den.
Použil jsem název (PmgWTable) zavedený od verze Promotic 9.
Dříve to byl grafický ActiveX objekt PmTable.
Pavel Klimíček
 
Posts: 36
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59

Re: Tabulka PmiCanvas

Postby kmpc » Fri 28. Jun 2019 11:19:39

Právěže přes PmTable to mám udělané v tuto chvíli. V lokálním obrazu se mi tabulka zobrazí korektně, ale na webu bohužel ne. Zobrazí se pouze prázdná tabulka bez dat.
V Události OnRefresh mám následující kód:

Code: Select all
var data, oTable, velikost, Ii,hodnota

data = pMe.PmPanel.Methods.historie_tabulka(8);
velikost = data.GetSize(2);

oTable = pMe.Items("/Ax").Acx
oTable.Rows(velikost);

for(Ii=0; Ii<velikost; Ii++){
  hodnota = data.GetItem(0,Ii);
  oTable.setCellText(Ii+1,0,hodnota);

  hodnota = data.GetItem(1,Ii);
  hodnota = hodnota + " kW";
  oTable.setCellText(Ii+1,1,hodnota);
 
  hodnota = data.GetItem(2,Ii);
  hodnota = hodnota + " kW";
  oTable.setCellText(Ii+1,2,hodnota); 
}

oTable.Draw();
kmpc
 
Posts: 19
Joined: Thu 12. May 2016 6:39:20

Re: Tabulka PmiCanvas

Postby Pavel Klimíček » Fri 28. Jun 2019 12:12:48

Ve skriptu máte chybu. Metoda "SetCellText" má první pismeno velké "S".
Jinak ve skriptu žádnou jinou chybu nevidím.

Chyby ve webovém obraze se dají zjistit tak, že v runtime v prohlížeči webového klienta kliknete myši kdekoliv na plochu obrazu pak zadáte splečně sekvenci těchto kláves:
CTRL+ALT+SHIFT+mezerník.
Nad obrazem vyskočí informační okno s výpisem případných chyb.
Pavel Klimíček
 
Posts: 36
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59

Re: Tabulka PmiCanvas

Postby kmpc » Mon 01. Jul 2019 12:54:45

Dobrý den,
problém byl v řádku:
Code: Select all
oTable.Rows(velikost);


Děkuji za navedení klávesovou zkratkou.
kmpc
 
Posts: 19
Joined: Thu 12. May 2016 6:39:20


Return to Nevím jak...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron