MS SQL server cyclic - časový interval

Toto je hlavní technické fórum pro diskusi o problémech při vytváření PROMOTIC aplikací a jejich řešení.

MS SQL server cyclic - časový interval

Postby SILL » Mon 28. Jan 2019 0:36:31

Dobrý den,

měl bych dotaz na ukládání trendů pomocí MS SQL server cyclic. Nerozumím moc parametrům ohledně časového intervalu, resp. o jaké jednotky se jedná. Například bych chtěl mít pro jeden PmTrend uloženy hodnoty za poslední dva roky. Jaké hodnoty bych měl zadat pro takové nastavení.

Díky,
Libor
SILL
 
Posts: 23
Joined: Wed 24. Aug 2016 19:19:16

Re: MS SQL server cyclic - časový interval

Postby Pavel Klimíček » Tue 29. Jan 2019 12:44:14

Dobrý den

Nastavení je v záložce "Uložení" objektu PmTrend.
Položky "Minimální a Maximální velikost tabulky" vyjadřují počet záznamů. (-1 = bez omezení)
Položky "Minimální a Maximální velikost tabulky, zadáno časovým intervalem" vyjadřují časový interval zadaný v sekundách. (-1 = bez omezení)

Zápis Vašeho požadavku bude tedy:
Minimální velikost tabulky -1
Maximální velikost tabulky -1
Minimální velikost tabulky, zadáno časovým intervalem 63072000
Maximální velikost tabulky, zadáno časovým intervalem 64000000

Kde hodnota 63072000 znamená počet sekund za dva roky (2x 365 dní).
Pavel Klimíček
 
Posts: 29
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59

Re: MS SQL server cyclic - časový interval

Postby SILL » Tue 29. Jan 2019 22:19:46

Díky, myslel jsem si že to jsou sekundy, ale nebyl jsem si jistý.

Ještě bych měl dotaz, je možné pomocí promoticu překonvertovat Database MS SQL server backups na novější Database MS SQL server cyclic? Pokud ne, asi by mohlo fungovat, že vezmu postupně všechny backupy (name0, name1, atd.) a ty dám do jedné tabulky (name). Osekne mi potom promotic počet záznamů (například na dva roky)?

Děkuji,
Libor
SILL
 
Posts: 23
Joined: Wed 24. Aug 2016 19:19:16

Re: MS SQL server cyclic - časový interval

Postby Pavel Klimíček » Wed 30. Jan 2019 14:23:25

Dobrý den.
Bohužel žádný automatický převod v Promoticu implementován není.
Pokud však "backup" tabulky dokážete sloučit do jedné "cyclic" tabulky a PmTrend se ni připojí, pak Vám bude fungovat "ořezání" tak jak máte v PmTrend objektu nastaveno.
Pavel Klimíček
 
Posts: 29
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59


Return to Nevím jak...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron