Wyłączająca się aplikacja

W tym forum można zgłaszać błędy, sugerować ulepszenia oraz wstawiać inne tematy.

Wyłączająca się aplikacja

Postby wojtek_h » Mon 10. Jul 2017 8:45:50

Witam,

zaktualizowałem Promotic do wersji 8.3.20 (poprzednia wersja 8.3.17). Proces instalacji przebiegł bez problemu. Po uruchomieniu mojego programu, nastąpiło przekonwertowanie na nowszą wersję. Sam program uruchamia się i działa poprawnie, ale po wciśnięciu przycisku "Stop" nie przechodzi do developa - wyłącza się cały Promotic. Ostatnie pozycje z loga:

2017.07.10 09:44:33.412 SYSTEM: INFO/WebClient = Subsystem:WinHttp, Async requests - pool size:1
2017.07.10 09:44:33.428 SYSTEM: INFO/WebServer2_80 = Server type:http service, Thread count:10
2017.07.10 09:44:33.523 SYSTEM: Stop WebServer2_80
2017.07.10 09:44:33.523 SYSTEM: Stop Rt-0
2017.07.10 09:44:33.555 SYSTEM: Stop Rt-1
2017.07.10 09:44:33.899 SYSTEM: Stop Rt-Done
2017.07.10 09:44:33.961 SYSTEM: Close App
2017.07.10 09:44:33.961 SYSTEM: Close App Done

Jak zmusić aplikację do przechodzenia w tryb programowania?
wojtek_h
 
Posts: 2
Joined: Mon 10. Jul 2017 8:08:58

Re: Wyłączająca się aplikacja

Postby Robert Siwek » Mon 17. Jul 2017 7:22:08

Witam,

Proszę wykonać następujący test: uruchomić a następnie zatrzymać Demo. Jeżeli to zostanie przełącznone do trybu deweloperskiego wtedy błąd znajduje się w projekcie.
W takim przypadku proszę o przesłanie całej zawartości pliku log w celu identyfikacji błędu w projekcie. (ewentualnie projekt)

Robert
Robert Siwek
 
Posts: 72
Joined: Thu 13. Dec 2012 9:29:09

Re: Wyłączająca się aplikacja

Postby wojtek_h » Mon 17. Jul 2017 8:18:02

Demo poprawnie przechodzi do trybu deweloperskiego. Cały log mojego projektu:

2017.07.17 09:14:18.337 SYSTEM: Open App | Pm: Promotic8.3.20 (01.06.2017) | OS: Windows 7 Service Pack 1 | PC: z6_prod1 (z6_prod1.kamal.local)
2017.07.17 09:14:18.909 SYSTEM: App: Promotic8.3.20 | Licence: 0
2017.07.17 09:14:19.318 SYSTEM: CountersDt = PmFolder:8, PmPanel:9, PmTimer:1, PmDatabase:2, PmData:6, PmWeb:1, PmWebInfo:1, PmAlarmEvent:1, PmWorkspace:1, All:30
2017.07.17 09:14:19.322 SYSTEM: Open App Done (1.139 s)
2017.07.17 09:14:19.510 SYSTEM: Start Rt
2017.07.17 09:14:19.543 SYSTEM: Start Rt-Pre (PmInstance from RAM)
2017.07.17 09:14:19.545 SYSTEM: Start Rt-Start
2017.07.17 09:14:21.031 SYSTEM: Start Rt-0
2017.07.17 09:14:21.078 SYSTEM: Start WebServer2_80
2017.07.17 09:14:21.078 SYSTEM: Start Rt-1
2017.07.17 09:14:21.085 SYSTEM: Start Rt-2a
2017.07.17 09:14:21.668 SYSTEM: Start Rt-2
2017.07.17 09:14:21.671 SYSTEM: Start Rt-Done (2.231 s)
2017.07.17 09:14:21.672 SYSTEM: CountersRt = PmFolder:8, PmPanel:9, PmTimer:1, PmDatabase:2, PmData:6, PmWeb:1, PmWebInfo:1, PmAlarmEvent:1, PmWorkspace:1, All:30
2017.07.17 09:14:27.183 SYSTEM: Calling Pm.AppStop
2017.07.17 09:14:27.183 SYSTEM: Calling StopProject: nAction=0
2017.07.17 09:14:27.185 SYSTEM: Executing AppStop
2017.07.17 09:14:27.188 SYSTEM: Stop Rt-Pre
2017.07.17 09:14:27.190 SYSTEM: Stop Rt-Pre2
2017.07.17 09:14:27.209 SYSTEM: Stop Rt
2017.07.17 09:14:27.210 SYSTEM: INFO/Statistics = Scripts-Run:41, Panels-Open:3, Panels-Close:3, Panels-Refresh:34, Workspace-Open:1, Alarms-In:1, Alarms-Out:1, TreePmObject:85
2017.07.17 09:14:27.212 SYSTEM: INFO/WebClient = Subsystem:WinHttp, Async requests - pool size:1
2017.07.17 09:14:27.215 SYSTEM: INFO/WebServer2_80 = Server type:http service, Thread count:10
2017.07.17 09:14:27.342 SYSTEM: Stop WebServer2_80
2017.07.17 09:14:27.345 SYSTEM: Stop Rt-0
2017.07.17 09:14:27.367 SYSTEM: Stop Rt-1
2017.07.17 09:14:27.950 SYSTEM: Stop Rt-Done
2017.07.17 09:14:28.011 SYSTEM: Close App
2017.07.17 09:14:28.020 SYSTEM: Close App Done
wojtek_h
 
Posts: 2
Joined: Mon 10. Jul 2017 8:08:58

Re: Wyłączająca się aplikacja

Postby Robert Siwek » Tue 18. Jul 2017 11:18:12

Witam,

prawdopodobnie (wg logu) aplikacja jest uruchamiana bek klucza licencyjnego w trybie RtFree2.
Uruchamiając projekt należy przytrzymać klawisz Shift - co spowoduje uruchomienie aplikacji do trybu deweloperskiego, z którego może go Pan uruchomić do trybu runtime.
Po zatrzymaniu aplikacji projekt powinien przełączyć się do trybu deweloperskiego.
Patrz Tryb runtime bez klucza sprzętowego:
https://www.promotic.eu/pl/pmdoc/Object ... cation.htm

Robert
Robert Siwek
 
Posts: 72
Joined: Thu 13. Dec 2012 9:29:09


Return to Zgłaszanie błędów, propozycje ulepszenia, inne...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron