Spuštění Promotic jako službu ve Windows

Toto je hlavní technické fórum pro diskusi o problémech při vytváření PROMOTIC aplikací a jejich řešení.

Spuštění Promotic jako službu ve Windows

Postby batezip » Mon 04. Mar 2019 11:04:09

Dobrý den,

Potřebuji spouštět Promotic hned po startu počítače bez nutnosti přihlášení uživatele. Uživatelé na vizualizaci budou přistupovat pouze přes webové rozhraní. Bohužel autologon nepřichází v úvahu z důvodu IT politiky.
Našel jsem, že jako služba musí být registrována aplikace PmRtManager, což jsem registroval a jako služba běží, ale nespouští mi to mou aplikaci. Předpokládám, že musím vytvořit PmRtManager.ini, ale nikde jsem nenašel, jakými příkazy mohou mou aplikaci spustit a hlídat.

Předem děkuji, za radu.
Martin
batezip
 
Posts: 5
Joined: Mon 04. Mar 2019 10:59:12

Re: Spuštění Promotic jako službu ve Windows

Postby Tomáš Bräuer » Wed 06. Mar 2019 10:12:29

Dobrý den,
PmRtManager má dvojí funkci. Spouští a hlídá spuštěné programy (WatchDog) a pokud je sám puštěn jako služba, potom i jím spouštěné programy se chovají jako služba.
Celá konfigurace v INI souboru je popsána v dokumentaci PmRtManager v části WatchDog viz https://www.promotic.eu/cz/pmdoc/Subsys ... anager.htm a https://www.promotic.eu/cz/pmdoc/Subsys ... tchDog.htm .
Tomáš Bräuer
Administrátor
 
Posts: 153
Joined: Thu 13. Dec 2012 9:13:13

Re: Spuštění Promotic jako službu ve Windows

Postby batezip » Sat 16. Mar 2019 13:51:28

Dobrý den,

Děkuji za odpověď.
To by tak nějak fungovalo až na to, že se to spustí až po přihlášení uživatele do Windows, což je špatně. Služba se sice spustí, ale aplikace neběží. Musím se přihlásit do Windows a službu dát restartovat. Po té se na pozadí Promotic aplikace spustí. Řekl bych, že je to USB licencí, která je v tomto případě přes USB server, který se spustí až po přihlášení uživatele do Windows.
Podle mě, když se PmRtManager.exe spuští a pokouší se spustit aplikaci, tak nenalezne licenci, protože v tu chvíli ještě není spuštěn USB server.
batezip
 
Posts: 5
Joined: Mon 04. Mar 2019 10:59:12

Re: Spuštění Promotic jako službu ve Windows

Postby Tomáš Bräuer » Mon 18. Mar 2019 10:44:39

Dobrý den,
tento postup se standardně používá. Samozřejmě promotic aplikace spuštěná jako služba musí mít licenci. Pokud používáte vzdálené USB porty, tak musíte zajistit, aby byly namapovány už při spuštění windows a ne až po přihlášení nějakého windows uživatele. Můžete si řešení vyzkoušet na malé PmFree aplikaci. Když pojede, tak skutečně je problémem pouze získání licence. Navíc promotic licenci z USB klíče periodicky načítá, aby se zamezilo zcizení klíče, takže i když restartujete službu pod přihlášeným uživatelem, tak po odhlášení uživatele musíte počítat s tím, že se promotic aplikace sama ukončí, protože už zase nepůjde číst licenci.
Nemá smysl spouštět aplikaci jako službu a mít ji vázanou na přihlášeného windows uživatele.
Tomáš Bräuer
Administrátor
 
Posts: 153
Joined: Thu 13. Dec 2012 9:13:13


Return to Nevím jak...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron