Pripojenie DB premennej Siemens PLC s Promoticom

Toto je hlavní technické fórum pro diskusi o problémech při vytváření PROMOTIC aplikací a jejich řešení.

Pripojenie DB premennej Siemens PLC s Promoticom

Postby Reil » Tue 02. Mar 2021 21:25:24

Dobrý deň,

začínam s prepojením PLC (konkrétne značky Siemens) a Promoticom. Podarilo sa mi úspešne prepojiť HMI s PLC pomocou PmaComm objektu, mám prístup k premenným typu I,Q,M ale nedarí sa mi pripojiť k dátam uložených v Data Blocku (DB). Pokúšal som sa nastaviť premennú v promoticu, ktorá sa odkazuje na danú adresu s rôznymi adresami v pamäti ale všetky pokusy boli bez úspechu. V runtime vypisuje tejto premennej kvalitu: 0 (&h0) - Bad: Non-specific.

Nastavenie premennej v Promoticu:
https://ibb.co/m0MZQnC

Dátový block v TIA portále:
https://ibb.co/qYbxV3t

Za odpoveď vopred ďakujem.

PS: dátovému bloku som v TIA portale nastavil "Optimized block access" podľa návodu.
Reil
 
Posts: 3
Joined: Wed 05. Feb 2020 23:29:38

Re: Pripojenie DB premennej Siemens PLC s Promoticom

Postby Petr Návrat » Wed 10. Mar 2021 14:32:35

Dobrý den
V návody Promotic PmS7 je že máte ZRUŠIT nastavení "Optimized block access" !!
viz https://www.promotic.eu/cz/pmdoc/Subsys ... s/PmS7.htm
Petr Návrat
Administrátor
 
Posts: 63
Joined: Thu 13. Dec 2012 14:32:08

Re: Pripojenie DB premennej Siemens PLC s Promoticom

Postby Reil » Sat 13. Mar 2021 23:53:38

Ďakujem za radu, musel som si zle prečítať návod, pretože som sa riadil presne opačne.
Reil
 
Posts: 3
Joined: Wed 05. Feb 2020 23:29:38


Return to Nevím jak...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest