OPC UA tahanie hodnoty string

V tomto fóru můžete hlásit nalezené chyby, dávat návrhy na vylepšení vývojářům PROMOTIC SCADA software a vkládat ostatní témata.

OPC UA tahanie hodnoty string

Postby Peter_1234 » Mon 27. May 2024 12:50:11

Ak taham hodnotu string cez OPC UA, tak mi vznika chyba pri stupnoch celzia °C. Pred nim sa nachadza velke pismeno A s opacne napisanym mekcenom. Ak tuto hodnotu opravim cez pridanu obrazovku na komunikaciu cez OPC UA, tak sa to opravi, ale vznikne chyba na druhej strane. V studiu mi vznikne presne to iste v string hodnote (cize velke pismeno A s opacnym mekcenom a za tym °C). Predtym taham hodnotu obycajnu (jednoduche pismena ako T1L alebo T2L) a tie su zobrazovane normalne.... Nejake nasmerovanie, kde by mohla byt chyba? Na obrazku je zobrazenie promotic, OOPC client (UA Expert) a AS studio.
ObrSmall.png
ObrSmall.png (128.48 KiB) Viewed 787 times
Peter_1234
 
Posts: 6
Joined: Mon 27. May 2024 9:24:35

Re: OPC UA tahanie hodnoty string

Postby Petr Návrat » Tue 11. Jun 2024 13:29:22

Dobrý den

Předpokládám že pod pojmem "taham" myslíte že tuto hodnotu čtete z OPC serveru.
My jsme to zkoušeli a nám to funguje.
Asi máte nějakou konfiguraci kterou my nemáme podchycenou.
Asi bude nejlepší když mi zavoláte a domluvíme se jak a co vyzkoušet.

Petr Návrat
navrat@microsys.cz
+420 606 838 746
Petr Návrat
Administrátor
 
Posts: 87
Joined: Thu 13. Dec 2012 14:32:08

Re: OPC UA tahanie hodnoty string

Postby Petr Návrat » Mon 17. Jun 2024 12:40:02

Po zaslání podkladů jsme objevili v ovladači nedostatek ohledně příjmu a zaslání hodnoty string ve které byl lokalizovaný text nebo speciální znaky.
Ovladač jsme opravili.
Oprava bude ve verzi Pm9.0.29
Děkujeme za spolupráci při objevování chyby
Petr Návrat
Petr Návrat
Administrátor
 
Posts: 87
Joined: Thu 13. Dec 2012 14:32:08


Return to Hlášení chyb, návrhy na vylepšení, ostatní...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron