Velikost okna pro přidání trendu

V tomto fóru můžete hlásit nalezené chyby, dávat návrhy na vylepšení vývojářům PROMOTIC SCADA software a vkládat ostatní témata.

Velikost okna pro přidání trendu

Postby SILL » Tue 02. Jun 2020 9:59:53

Dobrý den,

bylo by možno zvětšit okno pro editaci/přidání trendu, tak aby bylo vidět celé. U nás se děje, že máme relativně dost dlouhé názvy skupin, tak zřejmě podle toho se zvětší combobox pro výběr, ale celé okno se tak posune doprava a nejdou vidět popisky. Jde to sice zvětšit ručně nebo posunout posuvníkem, ale je to uživatelsky trochu nepříjemné.

edit_trend.png
edit_trend.png (30.71 KiB) Viewed 494 times


A ještě dotaz, kdy plánujete novou verzi pro 8.3 ?

Libor
SILL
 
Posts: 35
Joined: Wed 24. Aug 2016 19:19:16

Re: Velikost okna pro přidání trendu

Postby Pavel Klimíček » Wed 03. Jun 2020 10:00:20

Dobrý den.
Výchozí velikost okna jsme zvolili jako kompromis pro zobrazení i na obrazovkách s nižším rozlišením.
V tuto chvíli ani nemáme podporu jak tuto velikost ovlivnit při samotném otevření.
Nicméně, při samotném otevření okna (s dlouhým uživatským názvem skupiny) je zarovnání popisků vždy vlevo.
Mimo obraz je pouze část výběrového "comba", ale jeho funkce tím není ovlivněna.

Novou verzi Promotic verze 8 vydáme přibližně v polovině června 2020.
Pavel Klimíček
 
Posts: 45
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59

Re: Velikost okna pro přidání trendu

Postby SILL » Wed 03. Jun 2020 10:22:37

Zarovnání ano, ale to okno se otevře takto vpravo, tzn. popisky "Server", "Skupina", atd. nejsou zcela zobrazeny. Pokud nejde ovlivnit velikost, šlo by alespoň otevírat okno tak, aby byla levá část zcela vidět a popř by uživatel scrolloval doprava kdyby chtěl?

Díky,
Libor
SILL
 
Posts: 35
Joined: Wed 24. Aug 2016 19:19:16

Re: Velikost okna pro přidání trendu

Postby Pavel Klimíček » Wed 03. Jun 2020 11:44:27

Dobrý den.
Chybu kterou popisujete a která je na obrázku se mi nepodařílo navodit.

Postup testu:
Na OS Windows 10, aktualizace 2004.
Vytvořil jsem aplikaci ve verzi Promotic 8.3.31. nabídnutou do webu.
Aplikace měla 2 objekty PmTrend s dlouhým uživatelským názvem skupiny a s několika trendovanými daty.
V obraze s prohlížečnou trendů byla staticky napojena prohlížečka na 1 trendovanou veličinu ve skupině s dlouhým názvem.

V runtime bylo nejdříve otestováno chování okna v lokální prohlížečce.
Okno bylo vyvoláno poklepem na řádek tabulky, a také z menu tlačítka přes editaci trendů.
Stejný postup proveden také ve web prohlížečích IE, Chome, Edge a Firefox.
V žádném z prohlížečů Vámi popisovaná chyba nenastala.

Tak nevím kde je rozdíl. Máte jinou verzi Promotic? Jiný prohlížeč? Něco nestandardního ve Vaši aplikaci?
Doporučuji provést stejný postup testování a pak výsledek porovnat.
Pavel Klimíček
 
Posts: 45
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59

Re: Velikost okna pro přidání trendu

Postby SILL » Wed 03. Jun 2020 13:25:25

Dobrý den,

tak jsem si udělal podobný test (kromě verze windows aktualizace 2004) a děje se to pouze v IE a je to určitě dlouhým názvem skupiny (když jsem si skupiny s dlouhým názvem zrušil, tak chování je očekáváné a combobox je kratší). Ostatní prohlížeče zobrazují okno "správně" z levé strany.

Když říkáte, že máte dlouhý název, zkuste prosím například group id: dlouhy_nazev_skupiny a uživatelské jméno: Minutové průměry - linka 4 - vstup - plyny - elektr - dlouhy_nazev

Libor
SILL
 
Posts: 35
Joined: Wed 24. Aug 2016 19:19:16

Re: Velikost okna pro přidání trendu

Postby Pavel Klimíček » Wed 03. Jun 2020 14:38:03

Zadal jsem Vaše dlouhé "id group" a výsledek se nezměnil. Je správně i v IE.
Pavel Klimíček
 
Posts: 45
Joined: Thu 13. Dec 2012 15:35:59


Return to Hlášení chyb, návrhy na vylepšení, ostatní...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron